Bröllopsfotograf i Helsingborg

I Tell Your Story, Helsingborg, familjefotograf

Till er lugna, busiga, och galet förälskade som planerar ett trädgårdsbröllop, borgerlig vigsel, minibröllop eller liknande

– vi finns här för er!

BRÖLLOPSFOTOGRAF I HELSINGBORG

För er som önskar fotografering under vigselceremonin samt porträttbilder.

Grattis till kärleken! Vi fotograferar de mindre mer intima bröllopen. För er som väljer att ha er vigsel hemma i trädgården, borgerligt eller kanske på stranden. Kika gärna runt på bilderna och se om du tycker om bildstilen och känslan bilderna ger dig.

bröllopsfotografering, Norrvikens Trädgårdar, Ängelholm, Helsingborg, brudpar, minibröllopsfotograf

Vi fattar grejen!

Ni vill ha en fotograf som:

We’ve got you!

Detaljer!

Vi älskar DETALJBILDER! Det är så himla lätt att glömma små detaljer från er stora dag, sådant ni kanske inte tänker på men uppskattar att se på bild efteråt, ofta med ett "ja, just det". Därför tar vi detaljbilder. Här är några exempel.

brudtärna, spegel, förberedelser, brudfölje, hotellrum, bröllopsfotograf, Skåne, Helsingborg

Hur kan vi hjälpa er?

Vad det innebär att gifta sig är högst individuellt. För några en chans att ha en fest ;-), för andra ett sätt att visa världen och framför allt varandra att just ni två har valt varandra, för resten av era liv. Ett så viktigt beslut, en så viktig dag är av stort värde att föreviga och dokumentera. Och vi finns här för att hjälpa just er som planerar att ha ett lite mindre bröllop. Ni som ska gifta er borgerligt, hemma i trädgården, på stranden eller liknande men även ni som väljer att ha ett större bröllop och önskar en fotograf i två till fyra timmar och förstår att ni kommer få massor med härliga bilder även under några få timmar. Vi finns här för dig och din partner.

När du bokar fotografering hos oss kommer vi inte publicera bilder på sociala medier eller på hemsidan utan din tillåtelse. Självklart hoppas vi få visa fler nyfikna kunder hur härliga era bilder är. Men detta är ett löfte vi ger er och en trygghet vi vill att ni kunder ska känna.

minibröllop, Helsingborg, Vallåkra, mikrobröllop, litet bröllop, trädgårdsbröllop, bröllopsfotograf

Du behöver inte välja!

To see in colour is a delight for the eye, but to see in black and white is a delight for the soul.

vacker brud bw
norrviken_bw
djupt i ogonen bw
sofiero_bw
alabodarna_bw
kyss paraply bw

VILKA ÄR VI?

Lite om oss.

Vi är ett (nygift) par i Helsingborg som tar bilder av familjer och brudpar. Det vill säga vuxna och barn, människor och djur.

För att föra min pappas arv vidare (han var yrkesfotograf) startade jag 2019 I Tell Your Story. Sedan dess har jag fått äran och glädjen att fotografera flera familjer och brudpar och har även hjälpt företag med bilder.

2021 slog Jimmy (min make) och jag ihop oss och vi startade ett AB med ambitionen att jag fortsätter fotografera och han fokuserar på att skapa film och komma med inspirerande och konstruktiva idéer. 🙂 

Som personer är vi lugna, jordnära och inkännande. Ert bröllop är en så oerhört speciell dag och det är viktigt att personkemin stämmer. Den ni kommer ha kontakt med är undertecknad. Varmt välkomna att kontakta oss.

Med värme,
Christine

Cranesmuir (Outlander location) eller Culross som det egentligen heter. Skottland - vårt paradis på jorden.
Nygifta och galet förälskade, trots att vi redan varit tillsammans i massor med år. Hihi.

Vi fotograferar även familjer; vuxna, barn och fyrbenta familjemedlemmar. Här hittar du mer information om familjefotografering.

Har du företag och behöver produktbilder, digitalt framställda bilder, grafiskt material eller liknande hjälper vi även till med det. 

Var tog fotografen vägen?

Känslan när vi lärt känna varandra. När ni litar på att vi får med allt. När ni sänker garden och slappnar av. När ni glömmer bort att vi är där. Det ögonblicket och alla stunder därefter är fullkomligt magiska. Och det kommer hända, oavsett hur vana ni är att stå framför kameran. Det är vårt löfte till er!

nygifta, Västra karup kyrka, bröllopsbil, just married, champagne, Båstad, Helsingborg, bröllopsfotograf

Varför planeringsmöte?

För att ni ska känna er trygga och för att vi vill lära känna er! Vilka är ni två? Har ni önskemål om plats för porträtt eller särskilda bilder? Vilka gäster kommer ni ha? Har ni små gäster som också ska vara med på bild? Hur kommer er dag se ut? Vi kommer täcka det mesta och har ni fler frågor efteråt, finns vi här, bara ett mail eller telefonsamtal bort!

För dig som fortfarande är lite osäker.

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING Q&A

När ni bestämt ert datum, fyll i formuläret längst ned på sidan och skicka. Vi kollar så datumet är ledigt och återkopplar till er. Efter det bokar vi in ett planeringsmöte, om ni så önskar, IRL eller via telefon. Ni kommer få ett avtal att signera och vi bokar även in en provfotografering. Efter mötet och signerat avtal får ni en faktura på bokningsavgiften, 25% av totala summan. Betald faktura garanterar ert datum. Fram till bröllopet håller vi sedan kontakt via mail eller telefon om ni har frågor på vägen. Dagarna innan bröllopet kontaktar vi er och stämmer av att allt känns bra och om ni har ytterligare frågor.

Vi förstår att det är svårt att i förväg veta hur många timmar ni önskar ha fotograf. Därför erbjuder vi ett grundpaket på 2 timmar som ni sedan kan uppgradera om ni så önskar. Hur vi fördelar tiden mellan first look, vigsel, porträtt, gruppbilder etc, bestämmer vi på planeringsmötet.

Det beror på planering och plats. Dvs avstånd mellan platsen för t ex förberedelse, vigsel och mingel efter vigseln. På planeringsmötet pratar om vad som är viktigast för er. Bilder från förberedelserna, first look, vigseln (såklart), mingel, porträtt, familjebilder och/eller gruppbilder etc. Med andra ord, för att undvika stress under er dag, bestämmer vi upplägget noggrant innan.

För att garantera ert datum kommer ni få en bokningsfaktura. Den är 25 % av slutfakturan som är baserad på antal timmar ni bokar. Betald bokningsfaktura garanterar er bokning. En säkerhet för er och oss och en garanti att vi inte kan eller kommer ta andra bokningar som innebär tidspress eller stör fokus på ER. Slutfakturan betalas sedan i samband med bildleverans.

Ja. Avtalet kommer innefatta datum, tid, leverans m.m. Det vi, under planeringssamtalet, kommit överens om helt enkelt. Samt vad som ingår i ert paket; bokningsavgift och slutkostnad. Avtalet (var sitt exemplar) signerar vi på planeringsmötet (IRL) alternativt via digital signering.

Att en del känner sig obekväma framför kameran är inget konstigt och det har jag  full förståelse för! Inte nog med eventuella nerver inför bröllopet liksom! Men vet du vad, ni behöver inte oroa er! Behövs det, så kommer jag guida er. Mitt största fokus är att ni känner er avslappnade, både genom att behålla lugnet, hjälpa er hålla tiden och ge er space när ni behöver det. Dessutom erbjuds ni en provfotografering i samband med planeringsmötet. En liten stunds fotografering så ni får känna på hur det är och vi lär känna varandra framför och bakom kameran. En kommentar vi fick av en blyg blivande brudgum efter planeringsmötet och provfotograferingen var: “Det här känns bra.” Stora ord för en som är obekväm framför kameran. Det kommer ordna sig. We’ve got you!

En del bilder är mer viktiga än andra. Du kanske har väldigt starka band med en särskild person eller släkting och vill absolut få en bild på er. Självklart! Önskemål angående får-inte-missa-bilder pratar vi om och bestämmer under planeringsmötet. Vad gäller idéer till bilder får ni naturligtvis önska det med. Dessa försöker jag uppfylla i mån av tid, möjlighet och ljusförhållande och kan därmed inte garantera att uppfylla alla. 

I god tid före er bröllopsdag rekar vi fotoplatser (inte er trädgård förstås) att vara på vid fint väder och om det blir oväder. Vi kommer ta med ett genomskinligt paraply, just in case, som kommer bli så fint på bild att man nästan önskar att det skulle regna. 😉 För fotografering på annan ort rekar vi fotoplatser i god tid före dagen för ert bröllop.

Christine är den ni kommer ha kontakt med och som kommer att fotografera er.

I genomsnitt åtminstone 50 bilder/timme, alla omsorgsfullt redigerade och i både låg- och högupplöst format. Förutom det får ni även 10 svartvita dubbletter per 50 bilder. Era lågupplösta, dvs webbanpassade, bilder får ni i ett personligt bildgalleri från vilket ni kan ladda ner eller dela era bilder.

Lågupplösta bilder är webbanpassade bilder. De kan ni använda digitalt, t ex på Facebook eller skicka i ett mail. De högupplösta bilderna använder ni om ni ska göra förstoringar, t ex en canvastavla. Alla era bilder kommer ni få på ett USB som en backup.

Självklart är ni nyfikna på hur era bilder blev! Därför kommer ni, redan 1-3 dagar efter bröllopet, få några s.k sneak peeks. Yay! Man vill ju liksom se bilderna direkt, inte sant?! Resten av bilderna kommer ni få inom 1-2 månader.

Självklart. För resor utanför Helsingborgs kommun tillkommer en kostnad på 45 kr/mil alt. kostnad för t ex tågbiljett. Tar resan mer än en timme ena hållet kommer ni få en offert.

Saknar du en fråga eller svar. Maila oss gärna så hjälper vi dig.

Love is when you give your heart and soul to another, and they give theirs in return.

Hur går det till?

FRÅN BOKNING TILL FÄRDIGA BILDER

före

Vi börjar med ett PLANERINGSMÖTE. Lär känna varandra lite och går igenom era tankar och förväntningar för bröllopsdagen. Planerar upplägget. Mötet tar ca 30 minuter. Vi träffas IRL eller pratar på telefon.

Ni får en INSPIRATIONSGUIDE med information om fotograferingen och praktikaliteter.

För er och vår säkerhet kommer ni få ett AVTAL som ni båda och jag signerar IRL i två exemplar eller digitalt.

En BOKNINGSFAKTURA (25 % av slutfakturan) skickas till er. Betald faktura garanterar ert datum.

PROVFOTOGRAFERING, ca 30 minuter ingår också i grundpaketet Highlander. Provfotograferingen, som sker före bröllopsdagen, ger er möjlighet att prova på att stå framför kameran och se hur jag jobbar bakom. Alla utvalda och redigerade bilder ingår (ca 10 st).

dagen

Woop woop! Ni ska gifta er! Glädje, nerver och förväntningar snurrar (kanske) runt som yra fjärilar!

Bröllopsdagen är här och därmed dagen för er fotografering enligt vad vi har planerat. Det enda ni behöver tänka på är er själva och att ni gör er färdiga. Jag bidrar med lugn, håller tiden och känner av/säger till när det är dags för t ex porträttfotografering.

Ska både brudpar och barn fotograferas, låt gärna en vän eller släkting följa med. Vi börjar med bilderna där barnen är med och avslutar med brudparet. Då är det toppen om vännen/släktingen kan ta hand om barnen under tiden.

efter

Redan 1-3 dagar efter bröllopsdagen får ni 5-10 SNEAK PEEKS! What?! Jo, visst! Vi förstår mycket väl hur taggade ni kommer vara på att få se hur ni såg ut och få uppleva en del av dagen igen med hjälp av era bilder! 🙂

Alla utvalda och omsorgsfullt redigerade bilder, ca 50 st/h, levereras sedan, inom 1-2 månader, via ett digitalt PERSONLIGT WEBBGALLERI där ni enkelt kan dela bilder i sociala medier och med era bröllopsgäster om ni vill, samt ladda ner.

Alla bilder, både webb-optimerade och högupplösta kommer ni få på ett USB tillsammans med…en liten överraskning. 😉 USB-stickan är till för er backup.

Som en extra säkerhet sparar vi en BACKUP på era bilder i 2 år.

PLUSPOÄNG HOS FOTOGRAFEN:
 • Berätta gärna för era gäster att ni anlitat en fotograf. Det är trevligt med bilder, särskilt under vigseln, på gäster utan sina mobiltelefoner i händerna.
 • Lita på att jag, på porträttbilderna, kommer ta de allra bästa vinklarna och poserna av er. Osäker på hur ni ska stå? Lugn. Jag kommer guida er, om det behövs.
 • Förbered gärna barnen på att det kommer en fotograf och hur en kamera ser ut (och att kamera-“tanten” är jättesnäll 🙂
 • Förstår ni vill väl, men ska barn fotograferas behöver de inte titta in i kameran hela tiden. De allra finaste bilderna är de där barnet är sig själv. 🙂

Investera i er själva!

Är ni osäkra på hur många timmar ni önskar ha fotograf på er bröllopsdag? Helt förståeligt! För att underlätta för er erbjuder vi därför ett grundpaket på två sammanhängande timmar. Visar det sig senare i planeringen att ni önskar fler timmar så uppgraderar ni helt enkelt bara till fler timmar! Superenkelt! All information får ni på planeringsmötet.

DETTA INGÅR I ERT GRUNDPAKET HIGHLANDER

 • PLANERINGSMÖTE för er som önskar. På telefon, face-to-face eller online.
 • INSPIRATIONSGUIDE med information och tips inför er fotografering.
 • TVÅ SAMMANHÄNGANDE TIMMAR dvs själva fotograferingen.
 • MÖJLIGHET ATT uppgradera till fler timmar, t ex tre eller fyra (tilläggspris).
 • PERSONLIG SERVICE genom hela processen, för er trygghet.
 • SNEAK PEEK (tjuvkik) redan 1-3 dagar efter fotograferingen, för att stilla er nyfikenhet.
 • Ca 100 BILDER (50 st/h) inklusive 20 (10 st/50 bilder) utvalda dubbletter i svartvitt.
 • PERSONLIGT WEBBGALLERI där ni enkelt laddar ner eller delar era bilder.
 • EN LITEN ÖVERRASKNING. 
 • USB med alla era bilder, både webb- och printoptimerade, för er backup.
 • BACKUP på alla era bilder i 2 år.

(All priser inkl. moms. Produkter köps separat.)

11 000 kr

PRODUKTER & PRESENTER

glad brud
 • FÖRSTORING 50 X 70 cm 2 500 kr

  Fine art på tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • FÖRSTORING 30 X 40 cm 1 200 kr

  Fine art på tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • VIK-KORT pris efter antal/stl

  På tjockt exklusivt papper med folietryck, t ex julkort.

 • PRESENTKORT valfritt värde

  Giltigt i 1 år från utskriftsdatum.

Alla priser är inklusive moms och frakt.

Bokningsförfrågan!

Har ni frågor går det även bra att kontakta oss även här. Vi svarar inom 3 dagar. Kika gärna i din skräpkorg ifall svaret hamnat där.