Till er lugna, busiga, naturälskande och galet förälskade

vi finns här för er!

Vi dokumenterar er speciella dag så att ni kan återuppleva magin, om och om igen.

Grattis till kärleken!

fotograf i Helsingborg, Skåne, bröllopsfotograf, parfotograf, produktfotograf

Det bästa med Jimmy är att han är envis, ger sig inte förrän han har kommit i mål och framför allt att han är så omtänksam och lugn. Att han älskar mig och vårt gemensamma intresse för musik och Skottland också förstås. 🙂

Christine, fotograf

Vi fotograferar de mindre bröllopen.
Du vet, de små intima, kanske i trädgården, på rådhuset eller på stranden.
Vi tar bilderna – du minns dagen för alltid!

Vi är en bröllopsfotograf och kreatör/videograf som tar bilder och film av dig och din partner på er stora dag. Oavsett om ni ska ha ett litet intimt bröllop eller önskar fotograf ett fåtal timmar hjälper vi er dokumentera er dag.  

Som personer är vi lugna, jordnära och inkännande. En sån här speciell dag är det viktigt att personkemin stämmer. Och inte bara det. Kika runt på bilderna och se om du tycker om bildstilen och känslan bilderna ger dig. När du har bestämt dig; boka!

kreatör, videograf i Helsingborg, Skåne, 3d, produktbilder, produktfilmer, filmare, bröllopsvideograf, Skåne

Det bästa med Christine är att hon är strukturerad, omtänksam, ödmjuk och har ett hjärta av guld. Att se henne jobba med kameran och verkligen passionerat gå in i varje session är en upplevelse. Dessutom har vi ju andra gemensamma intressen, Elvis Presleys musik t ex. 🙂

Jimmy, kreatör

brudpar, stranden, golden hour, bröllopsfotograf, Båstad, bröllopsbild, kärlekspar, Helsingborg

Vi fattar grejen!

Ni vill ha en fotograf & videograf som:

brudpar, kyss, bröllopsdag, regnar på bröllopsdagen, genomskinligt paraply, bröllopsfotograf, Helsingborg, Skåne, Norrvikens Trädgårdar

Från bokning till färdiga bilder & film!

1. KONTAKT

Hurra! Ni ska gifta er!! Stort grattis!
När ni bestämt er för att boka oss, fotograf och/eller videograf, fyll i formuläret nedan. Efter det hör vi av oss, ger besked om ert datum är ledigt och vi bokar in ett kostnadsfritt planeringsmöte där även en provfotografering ingår.

Har ni inte bestämt er än och har fler frågor, kontakta oss här så tar vi ett kort telefonsamtal först.

2. PLANERING

Yes! Ert datum är bekräftat och det är dags för vårt planeringsmöte. Vi går igenom er bröllopsdag, era tankar och förväntningar och ni får er personliga inspirationsguide samt ett avtal. När avtalet är signerat och bokningsavgiften på 25%* är betald har vi sagt JA 😉 och ni är bokade! Grattis!

*25% av totalkostnaden, ni kommer få en faktura. Bokningsavgiften bekräftar er bokning.

3. DAGEN ÄR HÄR

Bröllopsdagen är här! Hur galet?!! Vet att det låter klyschigt men verkligen, njut av varje minut av er dag för det är just vad det är; ER dag! 

När vi fotograferar/filmar håller vi koll på klockan så det är det första ni kan släppa. 😉 Var vi ska fota/filma har vi också koll på för det är rekat sen innan (yes, även de platser ni ev. önskat).  

Dagen går fort och det är näst intill omöjligt att hinna registrera allt som händer. Därför fångar vi även detaljer. Blommorna, skorna, ja till och med smyckena där de ligger och väntar på hotellrummet medan du piffar dig.

4. ÅTERUPPLEV

Ni har startat ett nytt kapitel tillsammans! Hej hopp, vad fort dagen gick! Men vet du vad, idag är ju början på resten av ert liv…som gifta! 😉

Vi vet hur ivriga ni är att få se bilderna. Därför kommer ni, redan inom 1-2 dagar, hitta sneak peeks i er inkorg! Efter det får ni alla era bilder, minst 50 st/h, inom 1-2 månader. Alla omsorgsfullt utvalda och redigerade! 

Bilderna får ni i ett vackert personligt galleri från vilket ni kan dela de bilder ni önskar till nära och kära. Både låg- och högupplösta och/eller film får ni även sedan på en USB-sticka som backup tillsammans med en överraskning. 

VAD MENAS MED DETALJBILDER?

brud, påklädning, brudtärna, hotellrum, Ängeholm
brudpar, nygifta, vigselringar, unga tu, brudpar, Helsingborg, Glumslöv, bröllopsfotograf, Skåne
brudtärna, spegel, förberedelser, brudfölje, hotellrum, bröllopsfotograf, Skåne, Helsingborg

Att få med även det ”lilla” på bild är så himla värdefullt. Tärnan som hjälper dig med klänningen, era nya fina ringar, brudtärnan som tar sig en sista titt i spegeln och självklart blommorna. Det är såklart inte allt, men några guldkorn lär det bli, det lovar vi.

Var tog fotografen vägen?

Känslan när vi lärt känna varandra. När ni litar på att vi får med allt. När ni sänker garden och slappnar av. När ni glömmer bort att vi är där. Det ögonblicket och alla stunder därefter är fullkomligt magiska. Och det kommer hända, oavsett hur vana ni är att stå framför kameran. Det är vårt löfte till er!

brudpar, skogen, golden hour, bröllopsfotograf, Ålabodarna, bröllopsbild, kärlekspar, Helsingborg
brudpar, skogen, golden hour, bröllopsfotograf, Ålabodarna, bröllopsbild, kärlekspar, Helsingborg

Varför planeringsmöte?

För att ni ska känna er trygga och för att vi vill lära känna er! Vilka är ni två? Har ni önskemål om plats för porträtt eller särskilda bilder? Vilka gäster kommer ni ha? Har ni små gäster som också ska vara med på bild? Hur kommer er dag se ut? Vi kommer täcka det mesta och har ni fler frågor efteråt, finns vi här, bara ett mail eller telefonsamtal bort!

För dig som fortfarande är osäker

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING Q&A

När ni bestämt ert datum, fyll i formuläret längst ned på sidan alt. maila oss. Vi kollar så datumet är ledigt och återkopplar till er. Efter det bokar vi in ett planeringsmöte IRL eller online. På mötet lär vi känna varandra lite, ni får berätta om hur ni hittills planerat er dag och ni kommer få ett avtal att signera. Efter mötet kör vi till en närliggande skog för en provfotografering. Räkna ca 1,5 h för allt. En faktura på bokningsavgiften, 25% av totala summan, skickas till er. När fakturan är betald och kontraktet är finalt, är dagen bara er och vi kommer inte att ta några andra bokningar. Fram till bröllopet håller vi sedan kontakt via mail eller telefon om ni har frågor på vägen. Dagarna innan bröllopet kontaktar vi er och stämmer av att allt känns bra och när och var vi ska ses.

Vi vet att det är nästan omöjligt att veta så här tidigt hur många timmar ni önskar ha fotograf. Därför erbjuder vi ett grundpaket på 2 timmar som ni sedan kan uppgradera om ni vill. Hur vi fördelar tiden mellan first look, vigsel, porträtt, gruppbilder etc, bestämmer vi på planeringsmötet. Önskar ni film pratar vi även igenom upplägget för det på mötet.

Absolut! Det är ju ER dag! Ibland har det hänt att idéer kommer upp under tiden vi fotograferar också, särskilt från kreativa barn. 😉 Om ni vill bjuder jag in till en anslagstavla i Pinterest som blir er unika där ni kan lägga in bildidéer. De viktigaste bilderna, förutom ”de självklara” är de på personer som är viktiga för dig kommer med på bild tillsammans.

Cirka och minst 50 bilder/timme. Alla bilder är omsorgsfullt redigerade och levereras i både låg- och högupplöst format. Förutom det får ni även 10 svartvita dubbletter per 50 bilder. En värdefull service jag vill ge er (dessutom älskar jag svartvita bilder)! 🙂

Lågupplösta bilder är webbanpassade bilder. De kan ni använda digitalt, t ex på Facebook eller skicka i ett mail. De högupplösta bilderna använder ni om ni ska göra förstoringar, t ex en canvastavla. Alla era bilder kommer ni få på ett USB som en backup.

Ni kommer vara så nyfikna på bilderna att ni redan 1-2 dagar efter bröllopet kommer ni få några s.k sneak peeks. Något som är väldigt uppskattat. Man vill ju liksom se bilderna direkt, inte sant?! Resten av bilderna kommer ni få inom 1-2 månader.

Ja, en del känner sig obekväma eller blyga vilket vi har full förståelse för! Inte nog med eventuella nerver inför bröllopet liksom! Men vet du vad, ni behöver inte oroa er! Vi kommer att guida er hela vägen, i all eventuell osäkerhet. Vårt fokus är att ni känner er avslappnade och tänker mer på varandra än tid och annat praktiskt som händer den dagen. Dessutom erbjuds ni en provfotografering i samband med planeringsmötet. En liten stunds fotografering så ni får känna på hur det är och vi lär känna varandra framför och bakom kameran. En kommentar vi fick av en blyg blivande brudgum efter planeringsmötet och provfotograferingen var: ”Det här känns bra.” Stora ord för en som är obekväm framför kameran. Det kommer ordna sig. We’ve got you!

I god tid före er bröllopsdag rekar vi på I Tell Your Story fotoplatser för vår fotografering, inklusive alternativa platser att vara på om det blir oväder. Vi kommer ta med ett genomskinligt paraply, just in case, som kommer bli så fint på bild att man nästan önskar att det skulle regna. 😉 För fotografering på annan ort rekar vi fotoplatser i god tid före den tid vi ska träffas.

Ja. Avtalet kommer innefatta tid, pris, leverans, vad vi kommit överens om helt enkelt. Samt vad som ingår i paketet, bokningsavgift och slutkostnad. Avtalet (var sitt exemplar) signerar vi på planeringsmötet alt. sänds det till er med post om ni önskar hålla mötet online.

Ja. För resor utanför Helsingborgs kommun tillkommer en kostnad på 45 kr/mil alt. kostnad för t ex tågbiljett. Har ni ett längre bröllop på annan ort tillkommer förutom resekostnad även kostnad för övernattning. För dig som bor på annan ort men ska gifta dig i Helsingborg hjälper vi gärna till att tipsa om fotoplatser.

Saknar du svar på just din fråga är du självklart varmt välkommen att kontakta oss

VAD ÄR "FIRST LOOK" FÖR NÅGOT?

first look, first look-bilder, första gången ni ses, brudpar, bröllopspar, Norrvikens trädgårdar, Ängelholm, bröllopsfotograf Skåne, bröllopsfotograf, Helsingborg
first look, first look-bilder, första gången ni ses, brudpar, bröllopspar, Norrvikens trädgårdar, Ängelholm, bröllopsfotograf Skåne, bröllopsfotograf, Helsingborg
first look, first look-bilder, första gången ni ses, brudpar, bröllopspar, Norrvikens trädgårdar, Ängelholm, bröllopsfotograf Skåne, bröllopsfotograf, Helsingborg
first look, first look-bilder, första gången ni ses, brudpar, bröllopspar, Norrvikens trädgårdar, Ängelholm, bröllopsfotograf Skåne, bröllopsfotograf, Helsingborg

Ni har inte setts på hela dagen. Du har piffat dig på ditt håll, din partner på sitt. Ögonblicket då ni ser varandra för första gången på bröllopsdagen, innan vigseln, kallas first look. En serie bilder där vi fångar spänningen, förväntan, överväldigandet (förhoppningsvis…), blickarna, alla leenden och självklart kärleken! ÄLSKAR first look!

Love is when you give your heart and soul to another, and they give theirs in return.

Jamie Fraser/Outlander

Paket och priser!

DETTA INGÅR I ER BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

det vill säga:

INNAN BRÖLLOPSDAGEN

 • Välkomna hem till oss för PLANERINGSMÖTE! Vi bjuder på fika och lär känna varandra lite. Går igenom era tankar och förväntningar för bröllopsdagen. Tar ca 1 timme. Har ni barn är de självklart välkomna (vår 9-åring underhåller gärna)! Vid önskemål kan mötet hållas online.
 • Under mötet får ni en personlig och informativ INSPIRATIONSGUIDE så att ni ska känna er helt trygga inför den stora dagen med oss.
 • Ni får ett AVTAL, för er och vår säkerhet, som vi signerar i två ex. 
 • Förutom guiden och avtalet får ni även ett litet BOKNINGSPAKET med er hem! En liten bonus. 😉
 • PROVFOTOGRAFERING, gärna och förslagsvis i samband med planeringsmötet. Ännu ett sätt att lära känna varandra, förutom mötet, och som brukar hjälpa även den blygaste att känna sig avslappnad. Vi kör till en närliggande skog och det tar ca. 30 min. Alla utvalda och redigerade bilder ingår.

BRÖLLOPSDAGEN

 • Fotografering och/eller filmning på er bröllopsdag enligt er bokning. Dvs antingen grundpaketet eller med uppgradering.

EFTER BRÖLLOPSDAGEN

 • 5-10 SNEAK PEEKS redan 1-2 dagar efter bröllopsdagen! Hurra! (Jo, för vi VET hur taggade ni kommer vara på att få se hur ni såg ut och få uppleva en del av dagen igen med hjälp av era bilder! 🙂
 • Alla utvalda och omsorgsfullt redigerade bilder, ca 50 st/h, levererade via ett digitalt PERSONLIGT WEBBGALLERI där ni lätt kan dela bilder i sociala medier och med era bröllopsgäster om ni vill.
 • Alla bilder, både webb-optimerade och högupplösta, på ett USB tillsammans med en ÖVERRASKNING.
 • BACKUP på alla era bilder i 1 år.

Detta ingår i grundpaketet HIGHLANDER

Är du osäker på hur många timmar ni önskar ha fotograf på er bröllopsdag? Helt förståelig! För att underlätta för er erbjuder vi därför ett grundpaket på 2 sammanhängande timmar.

Visar det sig senare i planeringen att ni önskar fler timmar så uppgraderar ni helt enkelt bara till fler timmar! Superenkelt! All information får ni på planeringsmötet.

I GRUNDPAKETET INGÅR FÖLJANDE:

 • 2 sammanhängande timmar (dvs fotografering, mer info om film kommer)
 • ca 100 bilder inklusive några utvalda dubbletter i svartvitt
 • möjlighet att uppgradera till fler timmar
 • på 2 timmar hinner vi exempelvis first look och vigsel eller vigsel och porträttbilder eller så väljer ni ett särskilt tillfälle under dagen

11 000 kr

brudpar, stranden, bröllopsringar, golden hour, bröllopsfotograf, Helsingborg, Ålabodarna, Skåne

Alla priser inkl. moms. Mer info om bröllopsfilm kommer.

Bokningsförfrågan!

Har ni frågor går det självklart även bra att kontakta oss även här. Vi svarar inom 3 dagar. Kika gärna i din skräpkorg ifall svaret hamnat där.