parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Författare: Christine Eklund

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Parfotografering i Jordbodalen

Det var en härlig eftermiddag i oktober. Solen var fortfarande uppe och luften var krispigt fräsch. Jennie och Alf mötte upp på parkeringen i Jordbodalen i Helsingborg. Glada, förväntansfulla och väl förberedda iklädda fina höstfärger för att matcha naturens tusentals nyanser av höst. En motionär sprang förbi medan vi sa hej och jag berättade för Jennie och Alf hur kommande timmen skulle se ut. Vi började med att gå in en bit i skogen.

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Oömma skor kan vara bra att ha!

Under kontakten vi haft innan fotograferingen uppmuntrade jag Jennie och Alf att ta med oömma skor eftersom det kunde vara lerigt i skogen. Jennie hade med en extra jacka hon tyckte mycket om och gärna ville ha på sig på några bilder. Vi hittade en glänta inne i skogen där solen nådde fram och ljuset var precis rätt för att ta en serie bilder.

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Blyg eller obekväm framför kameran?

Många upplever det lite ovant att stå framför kameran och vet inte riktigt hur de ska ”stå”. Oftast mannen, har jag märkt. 😉 Jag har själv en sambo som inte gärna låter sig fotograferas, så jag förstår verkligen hur det kan kännas och jag har full respekt för de som tycker det känns ovant! Det är när familjen eller paret som fotograferas glömt att jag är där som jag har lyckats! Därför värmde vi upp lite och tog några bilder på långt håll till att börja med. Jennie och Alf gick bort till en träbro omgiven av träd och höstens alla mustiga färger där de fick viska hemligheter till varandra, småprata lite. Allt för att de, som sagt, skulle kunna slappna av mer och mer. 🙂 Först när det kändes rätt tog jag några bilder även på närmre håll.

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Färgerna på kläderna gör mycket!

Några dagar innan fotograferingen var jag nere i Jordbodalen för att checka vilka platser som är finast att fotografera på. Därför gick vi vidare ner till dammen och bryggan där och tog lite fler bilder. Eftersom det var lite lerigt på bryggan satt sig Jennie och Alf på filten jag hade tagit med. På andra sidan dammen såg de mig knappt där jag stod och snart hade de fullt upp med varandra och verkade ha glömt att jag var där! Alfs senapsgula tröja och Jennies skogsgröna var så fina tillsammans med hösten som bakgrund. De såg så förälskade ut där de satt helt uppslukade av varandra. Deras kärlek lyser verkligen igenom på bilderna! Jag kom på mig själv med att gå runt och fota med ett stort leende i hela ansiktet. Verkligen det bästa som finns!

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Jag har alltid en filt med!

De sista bilderna tog vi i en annan glänta på ett lite mer öppet område. Vi la ut filten i gräset, Jennie och Alf fick lägga sig på den och sedan la jag lite höstlöv omkring dem. Solen var på väg ner och ljuset var fantastiskt. Nu var båda helt avslappnade och bilderna blev magiska! Lycka!!

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Skratt och glädje – viktiga ingredienser!

Många skämt och skratt och flera bilder senare var vår timme tillsammans slut och det var dags att åka hem. Vi hade så himla roligt och tiden gick så fort! Kärleksparet var nöjda med dagen och vi kramades och sa hej då. De körde på sitt håll och jag körde hem för att lägga över bilderna på hårddisken och förbereda Jennies och Alfs urval av tjugo bilder.

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Sneak peek-bild – redan dagen efter!

Redan dagen efter fotograferingen fick paret en sneak peek! Man är ju så nyfiken på hur bilderna blev. 😉 Superuppskattat! Och två veckor senare var de tjugo urvalsbilderna redigerade och klara och skickades iväg så de fick välja ut sina fem bilder som ingår i paketet (inte det lättaste alltid). De var jättenöjda och det är såklart alltid extrakul. ;-P Här är deras reflektion av dagen:

parfotografering, Helsingborg, fotograf i Helsingborg, Jordbodalen

Jennies & Alfs reflektion av dagen

Det kändes väldigt naturligt och avslappnat när Christine fotograferade oss. Hon utstrålar lugn och självsäkerhet. Att hon trivs bakom kameran råder det inga tvivel om. Hon lät oss vara naturliga och koreograferade oss endast vid behov. Vi kan varmt rekommendera Christine till er för att ”berätta er historia”.

Tack Jennie och Alf för en underbar dag! 🙂

Fotograf: Christine Eklund
Text: I Tell Your Story

Lämna ett svar