familjebild, Helsingborg, familjefotograf, porträttfotograf
BILDER MED KÄNSLAN AV ATT NI ÄR HELT ENSAMMA OCH HELT KAN VARA ER SJÄLVA!

Har du länge tänkt att ni borde ta lite familjebilder eller bilder på dig och din partner, men det blir aldrig av? 
Skulle du vilja ha bilder där alla är med, även du som oftast är bakom kameran eller mobilen

Jag är er familjefotograf i Helsingborg, med omnejd.

Känns det som att tiden bara flyger iväg och du skulle vilja trycka på pausknappen?

Din lilla trollunge som nyss var bebis växer upp fortare än du hinner med.

FAMILJEFOTOGRAF I HELSINGBORG

Hej! Vad roligt att du är här! Jag är fotograf och tar bilder av dig och din familj eller partner hela året om. Bilderna tar vi utomhus i naturligt ljus, på stranden eller skogen en och en halv timme innan solen går ner, när ljuset är som vackrast!

Jag utgår från Helsingborg men rör mig även i Ängelholm och övriga Skåne.

Vi hade en magisk kväll!

Vi är fantastiskt nöjda med våra fotografier och med Christine som fotograf. Hon var professionell och duktig och fick oss alla att känna oss avslappnade, vilket gjorde att våra bilder blev spontana, roliga, naturliga och genuina. Vi hade en magisk eftermiddag/kväll och fick ett minne för livet som vi alla bär med oss. Kan varmt rekommenderas!

Har du frågor om hur en fotografering går till eller kanske undrar du något annat, kontakta mig gärna här.

lillebror, stolt storebror, bebis, nyfödd, familjefotograf, Helsingborg

ATT HÅLLA FAST VID MINNEN AV DE UNDERBARA ÖGONBLICK SOM LIVET HAR ATT ERBJUDA ÄR SÅ VÄRDEFULLT

FÖRESTÄLL DIG ATT...

du ser tillbaka på allt och minns – den beroendeframkallande bebisdoften, de små händerna i dina, det mjuka huvudet som så perfekt bäddades in mot ditt bröst varje gång ni gosade. Alla mysiga stunder mellan syskonen, det vill säga de gånger de faktiskt kunde umgås utan att bråka. 😉

”Detta är din familjs story och jag vill hjälpa er berätta den.”

Det viktigaste för mig som fotograf är att ta bilder av ögonblick som betyder något. Att ni känner er trygga och lugna nog att kunna vara er själva är mitt största fokus.

Jag bryr mig om vad som gör dig och er familj till den speciella enheten ni är.

familjefotograf, syskonporträtt, Helsingborg, Råå vallar, stranden, solnedgång
familjefotograf, Helsingborg, Råå vallar, stranden, solnedgång
familjefotograf, Helsingborg, Råå vallar, stranden, solnedgång

Är du förälder?

Grattis! Du har världens viktigaste jobb! Det är nu du börjar märka hur fort tiden går! Det är så värdefullt att ta vara på tiden med barnen, men ibland kommer utmaningar emellan med allt från lämningar / hämtningar, matsäckar som ska packas, föräldramöten man ska gå på och fritidsintressen som kräver körningar. Ibland hade man nästan önskat man kunde klona sig! Hur ska man hinna med allt?! Allra minst en familjefotografering?

Jag hjälper er ta vara på tiden mellan alla måsten, tiden här och nu och föreviga den. Ditt barns smittande fnitter när han/hon busar med dig, barnet på din partners axlar, blicken ditt barn ger dig för att just du är barnets förälder. Den känslan vill jag, med era bilder, hjälpa er minnas. Bilder att plocka fram och titta på tillsammans. Bilder att hänga på väggen så att barnen ser sig själva ihop med de personer som betyder mest i deras liv.

Kärlek och samhörighet!

Kanske är det din partner som är din familj och du känner att du inte alltid hinner visa uppskattning. Hur länge sedan var ni på dejt? Kanske har ni precis träffats? Kanske har ni haft lyckan att hålla ihop så länge att ni avslutar varandras meningar? Tiden går så fort och kanske jobbet eller fritiden tar all din tid, även om du inte vill att det ska vara så. Överraska din partner med en promenad längs stranden eller varför inte en picknick i ett magiskt skogsbryn. Med min kamera och känsla för stillhet och lugn förevigar jag er dejt. Ni kommer knappt märka att jag är där.

Jag tar bilder med känsla av kärlek och samhörighet. Den speciella kärlek som bara finns mellan dig och din partner, en förälder och ett barn, eller dig som mormor och dina barnbarn. Den känslan kommer vara mitt fokus under vår stund tillsammans. Att skapa bilder som ni kan ha glädje av för alltid!

”Dagarna är långa, men åren är korta.”

Ord som du aldrig trodde skulle vara sanna förrän du blev förälder och höll ditt lilla knyte för första gången. Innan du vet ordet av är äldsta barnet 16 och ska börja gymnasiet! Uppskatta varje ögonblick är här och nu. 

DIN BOKNING

– Mamma, varför är du aldrig med på bild?
– Älskling, borde vi inte ha lite egentid snart?

Nä, minsann! Nu ska det bli av!

Känner du igen dig? Du fotar ungarna, ibland tillsammans med dig själv, en rolig gruppselfie med mobiltelefonen på dig och ungarna. Men innerst inne saknar du den där härliga förstoringen på väggen av hela familjen samlad på bild? Det tar en timme av din tid att förverkliga din dröm, en timme! Dags att boka!

1.

Du har bestämt dig! Vad roligt! Då fyller du i formuläret nedan. Vad gäller fotoplats, hav eller skog, rekar jag alltid fotoplatsen innan. 

2.

Inom 3 dagar får du ett svar där jag antingen bekräftar ditt önskade datum eller kommer med ett förslag. (Kolla din skräpmail så inte svaret hamnat där.)

3.

Yay! Ditt datum är bokat. Nu hörs vi av vidare via telefon eller e-post, vilket du föredrar och du kommer att få en liten checklista och all information ni behöver inför fotograferingen.

4.

Dagen innan fotograferingen hör jag av mig igen och stämmer av att ni inte har några frågor inför morgondagen.

HUR SKULLE DET KÄNNAS...

att ha möjlighet att se tillbaka på era underbara bilder, där äktheten lyser igenom och man ser att det är ni på bilderna och inte några poserande personer med tillgjorda leenden. Bilder där även du, som oftast står bakom mobiltelefonen eller kameran, är med!

Hej! Jag heter Christine!

DIN FOTOGRAF

Jag har valt att specialisera mig på familje- och parfotografering i naturligt dagsljus och tar bilder ute i naturen cirka 1,5 timme innan solen går ner. I botten är jag utbildad barnskötare och har stor erfarenhet av barn, både av fyra yngre syskon samt mina tre egna barn. Jag är utbildad av professionella fotografer specialiserade på familje- och porträttfotografering och är medlem i Fotoakademien.

Som din fotograf kommer jag att dokumentera dina minnen, känslor, kärleksfulla blickar, dina barn, din partner, morfar, farmor, precis som du och ni är! Dina magiska bilder kommer du sedan vilja inreda ditt hem med så att ni har glädje av dem varje dag och påminns om tiden när barnen var i just den åldern de var när bilderna togs eller hur nykära du och din partner var. Bilder som väcker känslor, inte bara när de tas utan även långt efteråt.

Tack för att du är här och överväger mig som din framtida fotograf!

PERSONLIGT

familjefotograf, Christine Eklund, Helsingborg

När jag fick barn kändes det som att det inte var på riktigt, som att jag snart skulle lämna tillbaka henne igen. Som att jag bara hade henne till låns. När jag kom hem gick katten fram och sniffade på den lilla där hon satt i sin barnstol på hallgolvet och tittade på mig som att han undrade vad jag nu hade släpat hem. Senare, varje morgon, när jag såg henne ligga där i sin spjälsäng, ja, det var som julafton! Varje dag!

Jag fullständigt älskar:

mina tre barn

Såklart! Alla älskar väl sina barn? Mina barn är i olika åldrar, 19, 17 och 7 år, så samtalen vid köksbordet är mycket varierande, som ni förstår! Mina barn och min sambo (förhoppningsvis snart make) förgyller mina dagar, år och mitt liv oerhört mycket! 

djur & natur

Finns det något mer fridfullt än en strand- eller skogspromenad? Vi har en liten Loppan, huskatten, men jag gillar i princip alla djur, ja, kanske inte fästingar… Fotar gärna både djur (många fåglar bli’re) och natur på fritiden. 

Skottland, Outlander, om mig, familjefotograf i Helsingborg, Skåne

Skottland & Outlander

Detta fantastiskt vackra land upptäckte jag sommaren 2019. Perfekt för en Outlander-fan (Diana Gabaldons böcker)! Just när man trodde det inte kunde bli vackrare blev det just det! Hett resmålstips för hela familjen! 

Saker inte många vet om mig (och som jag kanske kommer få ångra att jag avslöjar…):

 • Jag kan namnet på onödigt många tecknade karaktärer…
 • Filmrepliker fastnar onödigt lätt i huvudet på mig…
 • Jag har sett Phantom of the Opera 16 gånger, 2 i Köpenhamn, resten i London…
 • En av gångerna fick jag Andrew Lloyd Webbers autograf och han snodde min penna…
 • Eftersom jag ”alltid” fryser klär jag mig hellre för varmt än riskerar att frysa…
 • Jag är pinsamt lättroad och får ofta bilder i huvudet när folk berättar något…
familjefotograf, Helsingborg, Råå vallar, strandkanten, solnedgång

Känner du dig lugn med och litar på att jag finns där för er och guidar er och dokumenterar allt som händer under vår stund tillsammans? Känner du dig redo för en fotostund och vill att den äntligen blir av?

DU SOM ÄNDÅ ÄR LITE OROLIG...

Här hittar du de vanligaste frågorna kunder brukar ställa. Om din fråga inte besvaras nedan är du varmt välkommen att kontakta mig

Jag är själv mamma och vet hur det kan vara ibland. 🙂 Vet du vad, vi löser det! Vi leker och busar till barnen är på bättre humör och känner sig trygga nog att vilja vara med igen, annars väntar vi en stund. Vi tar det i barnens takt helt enkelt.

Eftersom jag fotograferar utomhus och cirka en och en halv timme innan solen går ner och ni troligtvis kommer direkt från dagis, fritids, jobb etc tar jag med lite äppelbitar eller annat snacks så blodsockernivån jämnas till lite. 😉

Skulle det absolut inte fungera att fotografera så hittar vi en ny tid som passar.

Eftersom jag fotograferar året om och utomhus, händer det ibland att det regnar eller blåser starka vindar. Händer det, eller om ni skulle bli sjuka, bokar vi om till en ny tid och dag. Kostnadsfritt såklart.

Vi alla är olika och för en del tar det lite längre tid att vänja sig. Det är okej! Jag är väldigt lyhörd och kommer guida och uppmuntra dig och er genom hela fotograferingen. Ibland kanske jag ber er titta åt något särskilt håll, eller göra en särskild rörelse. Säger jag ingenting är det för att allt är precis som det ska vara. 🙂 Den vanligaste kommentaren efter fotograferingen brukar faktiskt vara att man haft så kul att man nästan glömmer bort att jag är där!

Naturliga skratt och att ni känner er bekväma nog att vara er själva är det viktigaste för mig. Stela poser och framtvingade leenden blir det inte, det lovar jag. Ni rör er, går runt, står eller sitter på en filt jag har med mig och jag fotar er, precis som ni är, där ni är, in the moment. Dessutom brukar jag visa lite bilder emellanåt så att ni ser att det blir bra.

Kläder: Klä er i det ni känner er bekväma i, då blir bilderna bäst. För att matcha varandra och för att få bilderna så enhetliga som möjligt, är det jättebra om ni har liknande färger på er, helst enfärgat.

Rekvisita: En kul grej är att ta fram det som är typiskt för dig/er. Kanske en fin hatt, en halsduk eller varför inte en gitarr eller något annat som man förknippar dig/er med. 🙂  

Du kommer få mer tips och en checklista i god tid före fotograferingen.

När ni firar 50 år som par kommer ni vilja se tillbaka på kapitlen i er speciella kärleksstory. Första dejten. Vad ni föll för hos varandra. Hylla det starka band som hållit er ihop genom alla år. Med hjälp av era bilder kan ni gå tillbaka och minnas den glädje ni kände dagen de togs. Era minnen är värdefulla och förtjänar att dokumenteras.

 

”Förlovning, årsdagar, milstolpar i livet. Äventyr du och din partner har valt att uppleva tillsammans”

porträttfotograf, Helsingborg, Jordbodalen, kärlekspar, parfotograf
porträttfotograf, Helsingborg, Jordbodalen, kärlekspar, parfotograf
porträttfotograf, Helsingborg, Jordbodalen, kärlekspar, parfotograf

Kändes väldigt naturligt och avslappnat!

Det kändes väldigt naturligt och avslappnat när Christine fotograferade oss. Hon utstrålar lugn och självsäkerhet. Att hon trivs bakom kameran råder det inga tvivel om. Hon lät oss vara naturliga och koreograferade oss endast vid behov 😉 Vi kan varmt rekommendera Christine till er för att ”berätta er historia”.

NYA ERFARENHETER - NYA MINNEN

Välj om ni vill fotas vid havet eller skogen. I den miljö som känns mest naturlig och där du och din partner/familj trivs bäst. Där barnen kan springa och leka och ni känner er bekväma och lugna. Har ni ingen särskild favoritplats hjälper jag er gärna. Jag rekar alltid fotoplatserna innan vi ses.

Era bilder visar det mest genuina med er och hur ni på ett naturligt sätt är tillsammans. För att få fram det vill jag gärna veta mer om er som familj eller par. Vilka ni är och det unika i ert förhållande eller familj. Låt gärna barnen beskriva mamma och pappa, det brukar de tycka är jätteroligt! Se formuläret nedan.

Redan dagen efter fotograferingen får ni en sneak peek som ni kan njuta av och dela om ni vill! Ni kommer sedan få ett urvalsgalleri med 20 kärleksfullt redigerade bilder. Av dessa väljer ni de 5 eller fler bilder ni önskar. För bästa upplevelsen; lägg barnen, titta på bilderna på en stor skärm och i lugn och ro.

Har du frågor eller känner dig osäker på något, kontakta mig gärna här.

kärlekspar, porträttfotograf, Helsingborg, Råå vallar, strandkanten, solnedgång

Var det längesen ni var på dejt och hade lite lyxig egentid tillsammans? Känner du att du vill föreviga er speciella stund och litar på att jag finns där för er, får er båda bekväma framför kameran och guidar er och dokumenterar allt som händer under vår stund tillsammans? 

Din investering

PAKET, PRISER, PRESENTER

Det blir snabbt fullbokat så se till att du har din dag bokad. För att garantera ditt datum betalar du 900 kr vid bokning och resterande i samband med din bildleverans.

Vad roligt att du vill boka en familjefotografering!
Det är väldigt många som skickar in förfrågningar just nu.

För att få störst chans till en tid, gör så här:
Det blir snabbt fullbokat så boka så snart som möjligt. 
Ha helgtider tillgängliga, det är störst chans för lediga tider.

Jag svarar på alla förfrågningar inom 3 arbetsdagar. 

Fotopaket Animal

Du förstår värdet i att bevara minnen med hjälp av bilder? 
Du håller med om att du är värd endast det bästa?
Detta är din investering:

2500 kr

Vi vill ha mer!

Men…vi vill ju ha fler än bara de 5 bilder som ingår i Animalpaketet!
Lugn! Du kan självklart beställa fler:

 • 1 extra bild 650 kr
 • 5 extra bilder 1000 kr
 • 10 extra bilder 1600 kr
 • alla bilder (20 st) 2100 kr

  När du väljer 10 bilder eller fler får du bilderna på ett USB i en fin presentförpackning ihop med en liten överraskning.

Vi vill ha presenter!

Ge bort en upplevelse! Till din partner på Alla Hjärtans Dag, i 40-årspresent, på Fars Dag eller varför inte till dig själv eller till vännen/släktingen som ”har allt”!

 • 1 fine art förstoring 40 x 30 cm 260 kr

  På tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • 10 st. 10 x 15 cm 360 kr

  På tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • 1 canvastavla 30 x 40 cm 380 kr

  Lyxig och exklusiv tavla, 40 mm djup.

 • Presentkort valfritt värde

  Giltigt i 1 år från utskriftsdatum.

Jag utgår från Helsingborg men tar även bilder i andra delar av Skåne. Vid fotograferingar utanför Helsingborgs Kommun tillkommer resetillägg 45 kr/mil som betalas i förväg och inte återbetalas om ni bokar av. Frakt ingår (alla produkter och presenter). Alla priser är inkl. moms.

Kontakt

Fotograf Christine Eklund
E-post: info@itellyourstory.se

I Tell Your Story
Helsingborg

Här bokar du!

Jag ser mycket fram emot att höra ifrån dig!

Har du inget specifikt datum än eller vill veta mer går det även bra att kontakta mig på info@itellyourstory.se.
Jag svarar inom 3 dagar. Kika gärna i din skräpkorg ifall mitt svar råkat hamna där.
Är du under 18 år krävs målsmans godkännande.