gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, syskonbild, barnporträtt, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, syskon, porträttfotograf, porträttbilder, Christine
BILDER MED KÄNSLAN AV ATT NI ÄR HELT ENSAMMA OCH HELT KAN VARA ER SJÄLVA!

– Mamma? Kan du ta en bild på mig nu?
Känner du igen det? Du tar snabbt fram mobilen och tar en bild av ditt barn. Men sen då?

Hos I Tell Your Story erbjuds du en värdefull barnfotografering på en utvald vacker plats i skogs- eller strandmiljö i Helsingborg. Bilder med rätt komposition, fantastiskt ljus, spontana poser och små detaljer som lyfter bilderna och ger dem det där lilla extra som är svårt att få till med en mobiltelefon.  

Jag är er barnfotograf (0 – 20 år) i Helsingborg med omnejd.

JAG FOTOGRAFERAR VIKTIGA ÖGONBLICK I LIVET

och vi har en buskul stund tillsammans!

Tiden går så fort och plötsligt är din lilla gullunge tonåring och ska börja högstadiet! Då tar du kanske fram bilderna vi tog när barnet var yngre och sprang runt på stranden och lekte som om tiden stod stilla. Du minns hur du fick springa efter och skrika ”var försiktig” och hur små händerna var jämfört med dina där ni gick längs strandkanten. 

När du tittar tillbaka på bilderna när barnen var små är du glad över att du faktiskt tog dig tid att låta dem fotograferas medan de fortfarande ställde upp. 😉 Bilderna påminner dig om den speciella kärlek som finns bara mellan dig och ditt barn, mellan syskonen (även om de inte alltid vill erkänna det), om resan ni hittills gjort och er fortsatta liv tillsammans. 

BARNFOTOGRAF I HELSINGBORG

Hej! Vad roligt att du är här! Jag är fotograf och tar bilder av dina barn hela året om. Bilderna tar vi utomhus i naturligt ljus, på stranden eller skogen en och en halv timme innan solen går ner, när ljuset är som vackrast! Eller så följer jag med på er skogspromenad och tar bilder på barnen mitt i leken! Din fyrbenta familjemedlem är såklart också välkommen!

Jag utgår från Helsingborg men rör mig även i Ängelholm och övriga Skåne.

Vi hade en magisk kväll!

Vi är fantastiskt nöjda med våra fotografier och med Christine som fotograf. Hon var professionell och duktig och fick oss alla att känna oss avslappnade, vilket gjorde att våra bilder blev spontana, roliga, naturliga och genuina. Vi hade en magisk eftermiddag/kväll och fick ett minne för livet som vi alla bär med oss. Kan varmt rekommenderas!

Har du frågor om hur en fotografering går till eller kanske undrar du något annat, kontakta mig gärna här.

lillebror, stolt storebror, bebis, nyfödd, familjefotograf, Helsingborg

ATT HÅLLA FAST VID MINNEN AV DE UNDERBARA ÖGONBLICK SOM LIVET HAR ATT ERBJUDA ÄR SÅ VÄRDEFULLT

FÖRESTÄLL DIG ATT...

du ser tillbaka på allt och minns – den beroendeframkallande bebisdoften, de små händerna i dina, det mjuka huvudet som så perfekt bäddades in mot ditt bröst varje gång ni gosade. Alla mysiga stunder mellan syskonen, det vill säga de gånger de faktiskt kunde umgås utan att bråka. 😉

”Detta är ditt barns story och jag vill hjälpa er berätta den.”

Det viktigaste för mig som fotograf är att ta bilder av ögonblick som betyder något. Att barnen känner sig trygga och lugna nog att kunna vara sig själva är mitt största fokus. Att ta fram det som gör ditt barn till den speciella person hon/han är, är min högsta prioritet.

gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, syskonbild, barnporträtt, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, syskon, porträttfotograf, porträttbilder, Christine
gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, syskonbild, barnporträtt, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, syskon, porträttfotograf, porträttbilder, Christine

Är du förälder?

Grattis! Du har världens viktigaste jobb! Det är nu du börjar märka hur fort tiden går! Det är så värdefullt att ta vara på tiden med barnen, men ibland kommer utmaningar emellan med allt från lämningar / hämtningar, matsäckar som ska packas, föräldramöten man ska gå på och fritidsintressen som kräver körningar. Ibland hade man nästan önskat man kunde klona sig! Hur ska man hinna med allt?! Allra minst en fotografering av barnen?

Jag hjälper dig ta vara på tiden mellan alla måsten, tiden här och nu och föreviga den. Dina barns smittande fnitter när de busar med varandra, ivern över något de hittat på stranden, blicken i fjärran när barnet fastnar i en tanke. Den känslan vill jag, med era bilder, hjälpa er minnas. Bilder att plocka fram och titta på tillsammans. Bilder att hänga på väggen så att barnen ser sig själva ihop med de personer som betyder mest i deras liv.

”Dagarna är långa, men åren är korta.”

Ord som du aldrig trodde skulle vara sanna förrän du blev förälder och höll ditt lilla knyte för första gången. Innan du vet ordet av är äldsta barnet 16 och ska börja gymnasiet! Stanna till ibland, uppskatta ögonblicken, här och nu. 

DIN BOKNING

– Mamma, kan inte du ta en bild av mig nu?
– Pappa, skulle vi inte kunna ge farmor en tygpåse med en bild på oss?

Nä, minsann! Nu ska det bli av!

Känner du igen dig? Du fotar ungarna med mobiltelefonen (för den är ju så lätt att ta fram) och sedan glöms bilderna bort. Och innerst inne saknar du den där härliga förstoringen på väggen av dina barn samlade på bild? Det tar max en timme av er tid att förverkliga din dröm, en timme! Dags att boka!

1.

Du har bestämt dig! Vad roligt! Då fyller du i formuläret nedan. Vad gäller fotoplats, hav eller skog, rekar jag alltid fotoplatsen innan. Nyhet! Nu kan du också välja ”skogspromenad” och ta med er fyrbenta familjemedlem! 

2.

Inom 3 dagar får du ett svar där jag antingen bekräftar ditt önskade datum eller kommer med ett förslag. (Ibland hamnar mail i skräpmailen, så kolla där med så inte svaret hamnat där.)

3.

Yay! Ditt datum är bokat. Nu hörs vi av vidare via telefon/e-post, vilket du föredrar och du kommer att få en liten checklista och all information ni behöver inför fotograferingen.

4.

Dagen innan fotograferingen hör jag av mig igen och stämmer av att ni inte har några frågor inför morgondagen. Skulle du komma på något mer, löser vi såklart det med! 

HUR SKULLE DET KÄNNAS...

att ha möjlighet att se tillbaka på era underbara bilder, där äktheten lyser igenom och man ser att det är ditt barn på bilderna och inte en poserande person med tillgjort leende.

Hej! Jag heter Christine!

DIN FOTOGRAF

Jag har valt att specialisera mig på barnfotografering i naturligt dagsljus och tar bilder ute i naturen cirka 1,5 timme innan solen går ner. I botten är jag utbildad barnskötare och har stor erfarenhet av barn, både av fyra yngre syskon samt mina tre egna barn. Jag är utbildad av professionella fotografer specialiserade på barnporträtt och är medlem i Fotoakademien.

Som din fotograf kommer jag att dokumentera din bebis/ditt barns eller din tonårings minnen, känslor, lekar, precis som hon/han är! Era magiska bilder kommer du sedan vilja inreda ditt hem med så att ni har glädje av dem varje dag och påminns om tiden när barnen var i just den åldern de var när bilderna togs. Bilder som väcker känslor, inte bara när de tas utan även långt efteråt.

Tack för att du är här och överväger mig som din framtida fotograf!

PERSONLIGT

familjefotograf, Christine Eklund, Helsingborg

När jag fick mitt första barn, en dotter, kändes det som att det inte var på riktigt, som att jag snart skulle lämna tillbaka henne igen. Som att jag bara hade henne till låns. Senare, varje morgon, när jag såg henne ligga där i sin spjälsäng…ja, det var som…julafton! Varje dag!

Jag fullständigt älskar:

min familj

Såklart! Alla älskar väl sin familj och sina barn? Mina barn är i olika åldrar, 20, 17 och 8 år, så samtalen vid köksbordet är mycket varierande, som ni förstår! Mina barn och min sambo (snart make) förgyller mina dagar, år och mitt liv oerhört mycket! 

djur & natur

Finns det något mer fridfullt än en strand- eller skogspromenad? Vi har en liten Loppan, huskatten, men jag gillar i princip alla djur, ja, kanske inte fästingar… Fotar gärna både djur (många fåglar bli’re) och natur på fritiden. 

Skottland, Outlander, om mig, familjefotograf i Helsingborg, Skåne

Skottland & Outlander

Detta fantastiskt vackra land upptäckte jag sommaren 2019. Perfekt för en Outlander-fan (Diana Gabaldons böcker)! Just när man trodde det inte kunde bli vackrare blev det just det! Hett resmålstips för hela familjen! 

Saker inte många vet om mig (och som jag kanske kommer få ångra att jag avslöjar…):

 • Jag kan namnet på onödigt många tecknade karaktärer…
 • Filmrepliker fastnar onödigt lätt i huvudet på mig…
 • Jag har sett Phantom of the Opera 16 gånger, 2 i Köpenhamn, resten i London…
 • En av gångerna fick jag Andrew Lloyd Webbers autograf och han snodde min penna…
 • Jag älskar att läsa barnböcker och förställa rösten och läsa med olika dialekter…
 • Jag är pinsamt lättroad och får ofta bilder i huvudet när folk berättar något…

Känner du dig lugn med och litar på att jag finns där för dig och dina barn och guidar er och dokumenterar allt som händer under vår stund tillsammans? Känner du dig redo för en fotostund och vill att den äntligen blir av?

DU SOM ÄNDÅ ÄR LITE OROLIG...

Här hittar du de vanligaste frågorna kunder brukar ställa. Om din fråga inte besvaras nedan är du varmt välkommen att kontakta mig

Jag är själv mamma och vet hur det kan vara ibland. 🙂 Vet du vad, vi löser det! Vi leker och busar till barnen är på bättre humör och känner sig trygga nog att vilja vara med igen, annars väntar vi en stund. Vi tar det i barnens takt helt enkelt.

Eftersom jag fotograferar utomhus och cirka en och en halv timme innan solen går ner och ni troligtvis kommer direkt från dagis, fritids, jobb etc tar jag med lite äppelbitar eller annat snacks så blodsockernivån jämnas till lite. 😉

Skulle det absolut inte fungera att fotografera så hittar vi en ny tid som passar.

Eftersom jag fotograferar året om och utomhus, händer det ibland att det regnar eller blåser starka vindar. Händer det, eller om ni skulle bli sjuka, bokar vi om till en ny tid och dag. Kostnadsfritt såklart.

Vi alla är olika och för en del tar det lite längre tid att vänja sig. Det är okej! Jag är väldigt lyhörd och kommer guida och uppmuntra dig och ditt barn genom hela fotograferingen. Ibland kanske jag ber barnet titta åt något särskilt håll, eller göra en särskild rörelse. Säger jag ingenting är det för att allt är precis som det ska vara. 🙂 Den vanligaste kommentaren efter fotograferingen brukar faktiskt vara att man haft så kul att man nästan glömmer bort att jag är där!

Naturliga skratt och att ni känner er bekväma nog att vara er själva är det viktigaste för mig. Stela poser och framtvingade leenden blir det inte, det lovar jag. Ni rör er, går runt, står eller sitter på en filt jag har med mig och jag fotar er, precis som ni är, där ni är, in the moment. Dessutom brukar jag visa lite bilder emellanåt så att ni ser att det blir bra.

Kläder: Låt barnet/tonåringen klä sig i det hon/han känner sig bekväm i, då blir bilderna bäst. För att matcha varandra och för att få bilderna så enhetliga som möjligt, är det jättebra om ni har liknande färger på er, helst enfärgat.

Rekvisita: En kul grej är att ta fram det som är typiskt för dig/er. Kanske en fin hatt, en halsduk eller varför inte en gitarr eller något annat som man förknippar dig/er med. 🙂 Är du tonåring/20 år kanske du tycker det är kul att ha två ombyten för variation.  

Du kommer få mer tips och en checklista i god tid före fotograferingen.

När ert barn flyttar hemifrån kommer ni vilja se tillbaka på kapitlen i ert liv. Den lilla bebishanden, första stegen, skolåldern, sista året i grundskolan, studenten. Med hjälp av era bilder kan ni gå tillbaka och minnas den glädje ni kände dagen de togs. Era minnen är värdefulla och förtjänar att dokumenteras.

 

”Ny bebis i familjen, födelsedagar, utflykter i skogen, studenten, milstolpar i livet. Äventyr som ni har upplevt tillsammans.”

bebis, bebisporträtt, gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, barnbilder, syskonbild, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, porträttfotograf, porträttbilder, barnbilder, flicka, barnfotografering, Christine, fotograf i Helsingborg, barnporträtt
bebis, bebisporträtt, gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, barnbilder, syskonbild, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, porträttfotograf, porträttbilder, barnbilder, flicka, barnfotografering, Christine, fotograf i Helsingborg, barnporträtt
bebis, bebisporträtt, gyllene timmen, golden hour, barnfotograf, barnbilder, syskonbild, I Tell Your Story, barnfotograf, Helsingborg, Skåne, porträttfotograf, porträttbilder, barnbilder, flicka, barnfotografering, Christine, fotograf i Helsingborg, barnporträtt

NYA ERFARENHETER - NYA MINNEN

Välj om ni vill fotas vid havet, skogen eller under er skogspromenad. I den miljö som känns mest naturlig och där du och dina barn/du tonåring, trivs bäst. Där barnen kan springa och leka och ni känner er bekväma och lugna. Har ni ingen särskild favoritplats hjälper jag er gärna. Jag rekar alltid fotoplatserna innan vi ses.

Era bilder visar det mest genuina med barnen och hur de på ett naturligt sätt är tillsammans. För att få fram det vill jag gärna veta mer om barnen/er som familj. Vilka ni är och det unika med er. Låt gärna barnen beskriva varandra, det brukar de tycka är jätteroligt! Se formuläret nedan.

Redan dagen efter fotograferingen får ni en sneak peek som ni kan njuta av och dela om ni vill! Ni kommer sedan få ett urvalsgalleri med 20 kärleksfullt redigerade bilder. Av dessa väljer ni sedan de bilder ni önskar. För bästa upplevelsen; se till att alla läxor/sysslor är gjorda, titta på bilderna på en stor skärm och i lugn och ro.

Har du frågor eller känner dig osäker på något, kontakta mig gärna här.

Din investering

PAKET, PRISER, PRESENTER

Bokningsavgiften på 500 kr garanterar ditt datum! När avgiften är betald är den dag och tid vi bestämt avsatt speciellt för dig! När vi kommit överens får du en faktura på bokningen. Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar, men skulle ni eller jag t ex bli sjuka bokar vi självklart om till en ny tid!

Vad roligt att du vill boka en fotografering!
Nu är det vår vilket ger större möjlighet att vara utomhus! Roligt att så många bokar.

För att få störst chans till en tid, gör så här:
Det blir snabbt fullbokat så boka så snart som möjligt. 
Ha helgtider tillgängliga, det är störst chans för lediga tider.

Jag svarar på alla förfrågningar inom 3 arbetsdagar. 

JUST NU! Väljer du 5 bilder ingår 1 av dem även i en svartvit version. 10 bilder = 2 svartvita. 20 bilder = 4 svartvita. Du väljer vilka av de bilder du valt som även ska göras i en svartvit version.

Fotopaket Animal

Detta är din investering:

900 kr

(bokningsavgiften inkluderad i priset)

Vi vill ha mer!

Du behöver inte bestämma dig nu. När du har fått ditt urval av bilder (20 st) har du tid på dig att välja de bilder ni tycker bäst om! Erbjudande: Väljer du 10 bilder eller fler får du 20% rabatt på en Fine Art-förstoring!

 • Enstaka bilder 500 kr
 • Bildpaket 5 bilder (400 kr/st) 2000 kr
 • Bildpaket 10 bilder (350 kr/st) 3500 kr
 • Alla 20 bilder (250 kr/st) 5000 kr

  När du väljer 10 bilder eller fler får du 20% rabatt på din nästa fotografering.

Vi vill ha presenter!

Ge bort en upplevelse! Till din partner på Alla Hjärtans Dag, till din tonåring som tar studenten, till farmor ni inte kan träffa just nu eller varför inte till dig själv eller till vännen/släktingen som ”har allt”!

 • 1 fine art förstoring 30x40 cm 1200 kr

  På tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • 1 fine art förstoring 50x70 cm 2500 kr

  På tjockt exklusivt papper utan optiskt vitmedel. Ram ingår ej.

 • Färdigtryckta vik-kort pris efter antal & stl

  På tjockt exklusivt papper med folietryck, t ex julkort.

 • Presentkort valfritt värde

  Giltigt i 1 år från utskriftsdatum.

Jag utgår från Helsingborg men tar även bilder i andra delar av Skåne. Vid fotograferingar utanför Helsingborgs Kommun tillkommer resetillägg 45 kr/mil som betalas i förväg och inte återbetalas om ni bokar av. Frakt ingår (alla produkter och presenter). Alla priser är inkl. moms.

Kontakt

Fotograf Christine Eklund
E-post: info@itellyourstory.se

I Tell Your Story
Helsingborg

Här bokar du!

Jag ser mycket fram emot att höra ifrån dig!

Har du inget specifikt datum än eller vill veta mer går det även bra att kontakta mig på info@itellyourstory.se.
Jag svarar inom 3 dagar. Kika gärna i din skräpkorg ifall mitt svar råkat hamna där.
Är du under 18 år krävs målsmans godkännande.